Airco op zolder

8 april 2014 11:53:11

Geplaatst door Bouwbedrijf Spruit BV


In samenwerking met het gerenomeerde airconditioningbedrijf Engeltherm bieden wij u de mogelijkheid om een airconditioner direct te integreren in uw nieuwe dakkapel. Op het moment dat de dakkapel wordt geplaatst wordt de airconditioner stopkontaktklaar meegeleverd!

Wij zien steeds vaker dat na het plaatsen van een dakkapel de wens ontstaat om de ruimte te koelen en te verwarmen, onafhankelijk van de rest van de woning. Er moet dan gekozen worden voor een wandairconditioner die kan koelen en verwarmen, aangesloten op de benodigde buitenunit. Omdat dit later geïnstalleerd moet worden komt het leidingwerk in het zicht en wordt er afbreuk gedaan aan de isolatiewaarde van de dakkapel.

Om deze reden is Bouwbedrijf Spruit een samenwerking aangegaan met Engeltherm bv uit Montfoort. Deze specialisten op het gebied van klimaatbeheersing kunnen de nog te plaatsen dakkapel in onze werkplaats voorzien van een airconditioning. De buitenunit wordt op het hiervoor geschikt gemaakte platte dak van de dakkapel geplaatst en wordt voorzien van een nette kunststof dakopstelling. De leidingen worden aangelegd via een dakdoorvoer tussen het plafond naar de binnenunit, waardoor er geen leidingen in het zicht komen. De benodigde condensafvoer wordt naar buiten gebracht via de wang van de dakkapel.
 
Wilt u liever de binnenunit op een andere plaats in de ruimte, dan kan dat ook. Wij installeren dan de buitenunit op het platte dak van de dakkapel voordat deze geplaatst wordt en de binnenunit na plaatsing van de dakkapel op de door u gewenste locatie. Het benodigde leidingwerk wordt netjes onder de dakpannen aangelegd en afgeïsoleerd en zo onzichtbaar naar de buitenunit geleid.
 

 

Bouwbedrijf Spruit BV
arrow right icon
Doorzoek de website